Susah tidur

Hai n assalam mommy smua.. normal ke baby 4 bulan susah nak tdur siang.. malam pon tdur tpi bagun awal sngat 3 4 pagi dah taknak tdur.. start tdur sllu pkol 9 cmtu...nak kate tak ckup susu.. stiap kali susu mmg sendawa n tak merengek pon.. sya tak ajar anak tdur buai dri newborn lagi.. nak kate panas smpai dah psang aircond.. sakit pwrut ke ape takdem. Dia okay je..ni dah msuk 4 bln ni makin pnjang akal... kita rsaukan dia overtired..kkdng tu menguap2 tak tdur2 juga.. tpi susah nak tdur.. apa punca saya pon tkthu.. spa baby2 dia 4 bln mcm ni?

2 Balas

anak sye 4 bln sis.. memg brubah habes prangai nye x mcm dlu2.. anak sye memg ajar buai.. tp lme jgak la nk bg lena dlm buai pn.. cara sye kne alert waktu tdo, waktu bjaga (sejam stengah- 2 jam), waktu mnyusu, make sure anak x kembong.. then anak akan mudah tdo & x mragam.. klu siang paling sekejap dye tdo stengah jam.. paling lama 2-3 jam.. mlm dye tbgn nak susu pas tu tdo blek.. kol 7.30 pg bru dye btol2 bgn

cube dodoi kn. dh lena bru ltk.