Soal rambut lepas bersalin

Hai mums,, nak tanya ada tak yg sma mcm sis rambut ggur or ada yg lgi terok? Normal kah mcm ni? Hri² rmbut ggur.. Anak sya 3buln 21 hri.. Smkin hri smkin bnyk bha.. Ada tips tk untuk kurngkn rmbut ggur?

Soal rambut lepas bersalin
4 Balas

normal sis..kena rajin pakai shampoo hairfall control pastu beli serum ke..anak sy masuk 6 bulan baru kurang sikit gugur rambut..mase anak 3 bulan sy potong pendek rambut sebab rimas kalau tanggal getah rambut hmm..macam sis la..tu belum sikat lg..bertabah je laa

1y ago

yg tu biasa kak..baby awak mungkin main ludah. baby awak mungkin bawa keluar ludah dkt bibir

sama sis, saya pun mcm tu juga. sekali sikat banyak rambut melekat dekat sikat. belum lagi kalau buka getah rambut, melekat juga dkt getah rambut🥲🥲 anak saya 4bulan

Sama! Semasa pregnant dan lepas bersalin rambut ok tak gugur tp bila anak masuk 2 bulan dan start main air liur rambut terus gugur. Byk pulak tu

Memang normal. Tapi nak kurangkan rambut gugur tu aki hair tonic vigorous by bellakhan