PENGALAMAN

Hai mummys semua. Saya nak tanya sape sini ada pengalaman alami keguguran. Saya baru lepas gugur... Nak tanya jarak berapa bulan sesuai lepas keguguran untuk rancang semula kehamilan..

1 Balas

Bergantung kpd usia kandungan masa sis gugur. Klau usia kamdungan tu dah lama. Lg lama sis kena tunggu utk bg rahim kuat. mcm saya dulu gugur masa 6 mingggu. doktor suruh tunggu 2 kali period baru mengandung balik. Ada org smpai 6 bln kena tunggu. Ada org lps gugur terus mengandung balik. Heheheh. Mcm saya mmg merancang ikut ckp doktor. Lps 2 kali period baru start plan untuk dpt baby.

5y ago

ooh. saya masa tu usia kandungan 13weeks. doc cakap 3 kali period. hahaha sekarang saya dah hamil sebulan