Baby 4 bulan minum air suam

Hai mummy..bahaya ke baby 4 bulan minum air suam? Anak saya mak mertua jaga..saya baru tahu dia bagi anak saya minum air suam sepanjang duduk dengan dia..and dia bagi alasan anak saya xnak minum susu yg saya bekalkan..ini pon husb bru bagithu saya..padahal sepanjang duduk dngn saya elok je anak saya minum susu banyak..ini last saya dh tak hantar ke mak mertua..saya takut dia buat bende lain yg x bagithu saya..rasa geram juga sebab dia x pernah pon Tanya dulu sebelum bagi anak saya apa2… 😪

3 Balas

sbnrnya air suam ni xde msalah nak bgi tpi tu la xde apa apa nutrition yg baby dpat dri air suam. baby pulak mknn diorg cuma susu shja. klau sllu bgi air suam kt baby mna bby nk dpt zat zat nutrisi smua. klau stkat nk basah kn mulut baby xpe jugk. adeh ni bgi mnum trus mcm mnum susu😅😅😅 nsib lh air suam.. kwan sya bpa mrtua bgi ank dia mnum air jagung.. mngis budk tu kembung. trus xnk bgi mertua dia jga dah ank dia.

Hai. Tak pasti bahaya/ kesan apa yang akan jadi bila berterusan beri pada anak air suam. Tapi Dr selalu pesan air suam tu takda manfaat utk newborn. Ia akan memberi fungsi bila anak dah start makan. Susu semasa newborn teramat penting utk beri khasiat.

dr imelda