Baby mengeras

Hai mummy2 semua.. Normal ke baby asyik mengeras dan sakit di bahagian ari2..tanda2 nak bersalin tkde lgi..Pergi cek dkat klinik kesihatan nurse bgthu jalan dh buka 2 cm..bila refer hospital nurse dkat sana ckap bru buka 1 cm dn dia suruh blik rumah dlu..tunggu trun tanda bru dtang blik hospital..sy nk tanya bukaan jalan kte blh kembang dan kuncup ke?? #firstbaby #mommybuntu #39w2d

3 Balas

bukaan jalan beby tu x leh mnguncup and mngembang sesuka hati, kdg2 jari nurse ni ade yg debab,ade yg kurus, so mmg biasa brlaku slh kira bukaan cmtu.. better ikut ckap nurse or doc spital, klu msih awal bukaan lebih baik balik rumah dlu, xbest pun duk spital awal2.. sakit kat ari2 tu biasa sbb beby menurun atau hentak2 ke bwah cmtu, tggu trun tnda nak brsalin tu biasa ade 3, 1)keluar lendir brsama darah 2)air ketuban pecah -yg jernih, suam panas2, xberbau dan xboleh dikawal- 3)sakit contraction -sakitnya mcm pinggang nak trcabut, dtg kerap2 10mnit, sakit xleh bwak bincang org kata..hehe- klu ade slh 1 tanda2 ni, boleh cepat2 ke spital, xlama dah tu.. semoga dipermudahkan urusan ye sis..doakan sy jugak. 🥰

sy masa anak first xda tanda cuma baby mengeras ja , xsampai pun stgh hari kbtln time tu temujanji kat kk start pukul 11:30 bby mngeras ja nurse ada tnya ada kluar tnda x sy ckp xda tpi start dah bby mngeras cuma sy xbgtw nurse sbb sy ingt sy lapar 😅tu pasal perut mcm tuu heheh ... pkl 12pm sy sempat balik rumah knon nak mkn tpi xtahan dah perut mngeras tmbah sakit yg lain mcm terus g hospital sampai hospital terus beranak 😂 Alhamdulillah 37w4d lahir lah baby boy skrg dia umur 3thn8bulan . sy doakan sis dipermudahkan urusan .

alamak tak pasti tp sy sedang alami macam awak. skrg sy tgh warded tapi takde plak dorg check bukaan. sebab sekarang da tak mengeras pula. sakit di ari2 tu sakit yg camne awak rasa ye?

3y ago

alamak sy mcm awk ni. tp takdelah plak nurse atau doc check bukaan pon