Gerakan Baby

hai mummy2 semua.. saya skrg prgnant baby 1st saya.. skrg dah trimester3.. usia 35 weeks 5 hari.. saya byk baca info2,, kalau 8 bln ni gerakan baby makin lama makin berkurang.. tp baby saya,, makin hari makin kuat n kerap bergerak,, aktif sgt.. tu tandanya apa.. dia sihat dan baik2 je kn mummy2?

1 Balas

Sis bole tgok pattern pergerakkan baby sis, contoh die aktif waktu pagi ke ptg ke mlm ke, klau die gerak aktif waktu2 die tu, bermaksud die sihat shj, tak semestinya dah nak bersalin die kurang aktif, klau kurang aktif tak seperti selalu, kena cepat2 pegi hspital ye.