adakah saya mengandung

hai mummy2 sekalian , saya mempunyai period yang tidak teratur . Period terakhir saya pada 21/11 , lepastu saya bersama dengan suami pada 26&27 . Kalau ikutkan dalam dua kalender ni . Ramalan period saya , 8/12 dan juga 12/12 . Ramalan yang berlainan , tadi saya ada spotting berwarna coklat , tak bnyk juga , lpstu hlg . Dan beberapa hari lepas saya ada demam , sakit badan , sakit kepala dan juga sakit di bahagian buah dada saya . Saya belum ambil test lagi sebab sy takut harapan palsu . Saya baru sahaja keguguran bulan5 haritu .#ingintahu #pleasehelp #firstmom

adakah saya mengandung
8 Balas

sy priod pun X teratur, xtau bila msa sbur , mmg bnyk kli test upt dpt negative.. tpi tiba2 msa Tu dmam, xde slera mkn, sjuk smpai ke tulang & sakit tekak,ingat Dh kna Covid .. Ada kwn sruh cek upt, so try la cek .. mmg positive first cek dia samar², yg kdua line dia dh terang.. klau sis still tkut NK cek, biar dlu smnggu, smoga Ada berita baik untk sis

2y ago

samala sis , sy pun demam panas tu hari , smpai menggigil , tapi sehari ja lpstu takda dah. tpi skrg sy masi sakit tekak . cara paling selamat , sy tunggu seminggu lewat dulu baru sy cek . terima kasih doanya sis 🥰 aamiinnn

Test je sis.. itu jla caranya skurang2 nye klu betul pregnant awak bolh ambik langkah berjaga2 dr awal dan dapatkn rawatan segera sb awak pernah ade sejarah keguguran kn x salah pon test awal sis.. sy doakan smoga ade rezeki kali ni buat awak amiin ya mujib..

2y ago

okayy sis , saya akan test besok pagi . terima kasih doanyaa . aaminn ya rabbal allaminn

untuk period irregular saya cadangkan sebulan dua baru test , sebab saya pun irregular period juga puan .. memang susah kalau jenis period macam kita ni nak tau samaada pregnant or tak apa2 pun semoga dipermudahkan urusan puan 🤲

2y ago

terima kasih sangat sangat sis , aamiinnn ya rabb

Saya pun irregular period, biasanya sy akn tnggu period lewat dlm 2 minggu lebih baru cek upt. Penantian selama 2tahun lebih trjawab, tahun ni brjaya hamil baby dah masuk 4bulan. Syukur. Semoga rezeki awk baik bulan ni.

2y ago

wahh tahniahh sis , sy pun akan cek taklama lagi untuk kepastian . semoga saya ada rezeki pada bulan ni , aamiinnn

Biasanya kalau lps gugur, mmg akan senang lekat. Apa kata sis tunggu period delay seminggu pastu try upt. Mana tau rezeki sis. Beli yang jenis clearblue or dip n tell. Jgn pkai strip biasa tu.

2y ago

In sha Allah. Ada rezeki sis. ❤️

susah nk ckp sbb period x tratur.. tanda2 nk period & pregnant pn lebih kurg.. memg nak x nak kne test upt.. klu nak test pn bia da smggu lewat period bru cnfident sikit..

2y ago

okayy sy tunggu dulu seminggu lewat , baru sy cek . tq jawapannya🥰

Nnt klu dh lewat period sehari dua, test je, utk menjwab persoalan awak tu. Takde la tertanya2 😆 insyaallah saya doakan awak ada rezeki utk pregnant semula 😍

2y ago

baik sis , terima kasihh yer doannyaa , aaminnn 🥰

maaf Tanya spotting tu bape lama ye..sekali je ke?

2y ago

iyaa sekali ja sis , masa 10hb . itupun sekejap sahaja . tak bnyk