PREGNANT 2ND

hai mummy² , saya baru dapat tahu saya preggy . So bila yang sesuai untuk saya pergi check n confirmkan ? Sbb wktu 1st preggy , lewat bukak buku pink sbb taktabu preggy 🤭🤭#bantusharing #theasianparentph

PREGNANT 2ND
12 Balas

sebaiknya sebelum 12 weeks. Ataupun boleh call dulu klinik kesihatan/klinik desa berhampiran utk tanya.. Mcm saya dulu kat rompin dtg masa 5 weeks, dia suruh dtg semula masa 10 weeks. Bila kat melaka pula, 5 weeks dah boleh buka buku..

Tahniah sis...moga2 sy ada rezeki mcm sis jgk dpt double line gini...sebelom 12 weeks kne buat buku pink biasanya..take care...

Saya pun br test smlm. Alhamdulillah ikut kiraan sy dlm 6minggu..1st pregnant after 3tahun9bulan ttc..

saya buat masa 8 weeks haritu. boleh je awal buat, nurse tk marah kalau lambat baru nurse marah

Sye buat buku pink mse kandungan 16week.. nurse bising ckp lewat sgt buat 😅

Slalunya 12week tu dah blh g buat buku pink #TAPSupermoms

saya buat masa 12week #24Nov20  #TAPSuperMoms

Saya 5 minggu dah p buat buku

sy buat time 12w

Sebelom 12week