baby

Hai mummy2 n bakal mumy semua.nak tanya.baby brapa week sesuai untk kita pergi bukak buku..sy dah lupa sbb dh lama x preggy??

19 Balas

Call kk terdekat sis. Nt diorg inform. Sy haritu walk in masa awl2 tahu pregnant, igt boleh bukak buku terus. Ms tu baru 4weeks. Nurse bg date siap2 next monthnya, bukak buku. Ms bukak buku sy 10weeks. Ada scan skali. Nmpak heartbeat baby skali dh. 😊

Haritu sy call KK. Diorg bgtau lepas pkp baru boleh bukak buku sbb diorg tak buat test darah utk hiv semua tu. Last buat buku kandungan 12 minggu.

4y ago

Sesetengah klinik kot sis. Sebab saya buka buku pink elok je semua dia cek.

Sy 7w dah bukak..😁..mmg Dr pesan klu pregnt kena bukak buku cepat ..tambah sy ada problem bila pregnt..(pangkal rahim xkuat).

Br lg dlm mingu ni x boleh buat buku pink..tgu 12w g buat..sape yg buat minggu lepas nasib baik lah..

Doktor bgtau haritu 8 ke 11 weeks.. Sy baru 5w 5d blm buka buku lgi.. Plan 8/9 week baru nk buka buku

Saya dah buka buku waktu 7 minggu anak kedua skrg. Anak pertama saya buka buku 6 minggu.

Dapat thu trus buka kot . sy 5 week trus bkk

8 weeks dah boleh bukak. bawa scan sekali.

kandungan 12weeks sy buat buku pink.

Sy 14 mggu br bukak buku