Bersalin Ceaser

Hai mummy... Sy bersalin czer 31/01/23,,nak tnya,, apa makanan yg perlu sy elakkan.??.. n sampai bila sy perlu pantang mkn?..

6 Balas

sye czer tahun 2021 , alhamdulillah sye amalkn supplement vitamin c... parut czerpon hilang, hbs pantang semua cfood sye makan xde masalah alahan tempat czer...sis perlu cuba terlebh dahulu same ada sis ok ke x mkn mknn tesebut... setiap Badan xsama..bersalin czer nmpk luaran ok tapi takut dlman je...

1y ago

tohirah bahari, sis sarankn pantang mkn bubur n sup je bg elak najis keras.. sye pantang mkn bubur n air ribena alhamdulillah ok.. next bersalin ni sye normal.. doc ckp xde masalah dgn tempat czer saye

saya tk mkn yg ada kicap.. dan telur.. sbb gatal.. mkn yg sup2 jer sis.. supaya najis pun tk keras😅

kalau boleh seafood jangan ambil dulu . jiran saya makan seafood , rahim dia bernanah .

1y ago

bernanah tu keluar kat luka luar ke sis??

Sy mkn je semua makanan asalkan tak alergik 😂

kita samala😍..sy pun bersalin czer 31/1/2023