BERSALIN CZER

Nak tnya mummy yg bersalin czer, korang pantang berapa bulan ya? Ada yg bole share pglmn berpantang czer x? Sbab dlm family sy x da yg pnah bersalin czer🥹#firstmom #firstmom #bantusharing #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu

3 Balas

Sy 2 kali ceaser sbb pp type 3.. Sy berpantang mcm biasa tidak lah terlalu ketat.. Sy mkn sayur n buah n protein lbh utk luka cepat kering.. Lps tu sy mkn kurma n prune supaya mudah membuang.. Sy pakai juga bemgkung tp x ketat kan sgt sekadar support bhgn perut supaya selesa sikit nak berjalan sbb.. Kurang lah rasa nyeri nya tu.. Itu cara saya lah.. Inshaa Allah anak yg ke 3 nie pun memang kena ceaser juga.. Semoga dipermudahkan kan urusan kta berpantang nanti berpantang ya.. 😊

2mo ago

kuatnya awk💗💗klu dah 3 kli ceaser kena ikat terus ke?

Pantang sama je 44hari. Masa pantang makan buah oren utk cpt baik luka. Banyakkan berjalan utk elakkan darah beku sbb czer kan xblh nk tungku 1 badan. Sy bertungku pon dari kaki smpai peha shj. Inshaallah kalau jaga makan cpt baik luka tu. Yg penting lps mandi pastikan luka sentiasa kering ☺️

sama mcm normal. cuma nya nk mengurut tungku pkai bengkung tu kena tunggu luka luar kering..slalunya 6 minggu keatas.