Pregnant ank ke 3

Hai mummy.. siapa kt cni tgh preg ank yg ke 3 skg? Boley share x ap perbezaan preg korang rasa skg .. ?

3 Balas

skg preg ank 3.. berbeza sgt time preg ank 1&2.. preg yg dulu xda mslh,mkn minum ok.. hantam he,apalg mknn Manis🥰🥰.. klo yg skg mkn minum SSH ,tgk je semua Tu nk muntah.. skg ni suka mknn masam pulak.. 🥰🥰

Now second preganancy, belum lagi 3 tapi agak berbeza dengan pregnancy sebelum ni. Tak sabar nak masuk second trimester ☹️

Yg pertama... Detect pregnant sbb demam teruk.. G klinik byk kali pun xbaik2 demam.. Pastu loya teruk.. Masuk 5bulan baru boleh bau makanan tu pun sikit2.. Bkn semua makanan boleh masuk tekak.. Suka mkn ikan bakar2 je.. Yang kedua.. Awal 1st trimester loya2.. Tp xla teruk sgt.. Biasa muntah lps gosok gigi sblm tidur mlm.. Siang mmg cergas.. Kepala ligat pikir nk mkn apa..lunch gigih pegi cari mkn sendiri dgn kawan2.. Berat naik 15kg.. Ada keputihan tp x teruk. Yang ketiga ni... 1st trimester muntah2 bila gosok gigi sblm tidur. Selera kurang tp xde la loya bau makanan.. Skrg nk masuk 3rd trimester. Doc bgtau keputihan byk tp xgatal. Bentuk perut sama mcm anak 1st. Simptom yg ketiga ni ada mcm anak 1st ada mcm ank 2nd. Susah nk teka pregnant laki ke pompuan.. Hihi...

5y ago

Hihi anak 1st boy anak 2nd girl.. Yg ketiga ni mula doc kata nmpk mcm boy.. Pastu scan girl.. Scan lg skali die nyorok pulak.. 😂