Due date berapa weeks

Hai mummy semua..saya nak tanya..anggaran selalunya bersalin berapa week ya mummy?..saya sekarang tengah mengandung 32weeks..saya tak dak pengalaman bersalin sebelum ini..jadi saya tanya mummy2 semua dekat sini..mummy2 semua boleh tak kongsikan pengalaman bersalin?..saya takut2 nak bersalin nanti..#firstmom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

21 Balas

soal masa kelahiran sama la mcm masa kematian sis mana nak boleh agak2 semua tu dah tertulis . nak kata ramai org bersalin on time pun ramai je bersalin premature and ramai je bersalin overdue. 32w tu pun ada je yg dah bersalin sis. tp kita ni doalah Allah bg kita jalan terbaik biar proses kelahiran tu lancar and mudah. seeloknya baby lahir dah matang masa 36w keatas. saya ank 3 pun masing2 lain2 week. 1st lahir 39w, 2nd lahir 41w , 3rd lahir 38w . setiap ank pun lain2 prosesnya . beranak banyak kali pun akan sentiasa takut kadang ada ibu yg trauma pun sis. jadi just enjoy the journey la saya kalau share dg. kawan2 yg dekat bersalin ni saya suka share enjoy ur me time sis. tido puas2 makan puas2 g jalan2 puas, tgk movie puas2 nak g spa nak g saloon buat puas2 sebab once baby u lahir dunia u upside down sis 😁