Mohon pencerahan ye mummy²

Hai mummy semua . Ibu pregnet boleh ke makan panadol & berurut ? #pregnancy #jangandibully

6 Balas

kalau puan nak berurut ...saya rasa better puan mintak husband urutkan..jangan urut sebarangan nanti bahaya dan memudaratkan puan dan bby jika tersalah urut dan tersalah jmpe org yg urut...kalau setakat puan rasa lenguh2 badan tu puan blh mntk husben urutkan perlahan lahan dkt part mana puan rasa kurang selesa...macam panadol pula apa yg sy tahu hanya paracetamol sahaja boleh makan panadol tak boleh. doc penah pesan dan bagitahu pada saya masa tu saya demam kata jika demam datang klinik kesihatan akan di beri paracetamol..kerana hanya dos yg terkandung dalam paracetamol di klnik kesihatan dan hospital tu shaja sesuai utk ibu preggy selain dari itu katanya tidak.moga dipmudahkan segala urusan puan..Allahuma aamiin

3y ago

oww gitu mintak husb jela . xberani pulak pie berurut . btw tq info 😘

panadol tak bole..sbb dia kuat..nurse bagi tau jgn suka2 ambik ubat sembarangan walaupun panadol biasa je..kalau demam ke sakit kepala ke, refer doktor..nanti doktor akan bagi ubat khas utk ibu pregnant..berurut tak bole time pregnant..time berpantang takpe

3y ago

nasib xmakan panadol lagi . dok tahan je sakit kepala . btw tq info 😘

Panadol tu bahan dia paracetamol. So boleh je makan masa pregnant. Satu2nya ubat tahan sakit/demam yg selamat utk ibu mengandung

3y ago

Sama2..semoga sihat selalu.

Doctor kata ngn sy aritu paracetamol dgn panadol je boleh dmkn tp jgn brlebihan. Bab mengurut tu baik jgn dulu.

3y ago

oww yke oke tq info 😘

panadol boleh je mkn,pasal berurut tu pulak,boleh juga urut,tpi bahagian trtentu ja..

panadol boleh makan...tp berurut xdigalakkan

3y ago

oke baik tq info 😘