Potong kuku semasa dalam pantang.

Hai mummy. Nak tanya.. bila darah nifas dah habis, kita pun dah mandi wajib, boleh ke potong kuku walaupun belum habis 44hari? Sebab kalau pantang orang tua tua kata takboleh potong kuku masa dalam pantang.

8 Balas

boleh. xda mslh kalau potong masa dlm tempoh nifas. sbb kuku ni anggota badan yg xda roh. jd kalau x masuk dlm mandi wajib pun xpa. itu ustaz dan ustazah yg bgthu la. buat pekak jela bila org tua2 marah 🤣