Boleh ke makan asam ni? Pregnant 7week 4days…

Hai mummy… boleh ke makan asam masin ni? Kuat sgt muntah.. nak hilangkan loya n payau mulut… boleh ke? Currently 7 weeks pregnancy… member cakap xboleh sbb asid nnt buat boleh miscarriage… any opinion?

Boleh ke makan asam ni? Pregnant 7week 4days…
25 Balas

sis nk selamat mkn limau.. sy mkn limau,pastu picit ckit kulit limau tu bau fuhhh nyaman 😅.. g mana2 wjib bwk limau yg oren tu,,lemau kulit bru kopek mkn isi 😅

12mo ago

Sy dah try, limau smua pahit.. sunkist pun pahit bila gigit… huhuhu

saya makan asam ni habis 1 pack sehari.. allahamdulilah utk sy okey 13w now.. skrg dh xnk sbb makan je auto loya plak..

12mo ago

Ooo.. mcm tu plak… heheh.. terbalik plak.. 😊

Sy pernah dengar org cakap preggy x leh makan jeruk / asam sbb nyi baby jaundice.x taw la sahih ke x 😀😀

12mo ago

Tak betul dan tak sahih😊

mkn setakat nk hilangkn mual cukup. jgn berlebihan. yg jeruk² pulak jgn sentuh lngsung sbb tinggi cuka.

12mo ago

Xleh… pahit… huhuhu

saya makan je sis since awal pregnant, sebab memang suka 🤭 alhamdulillah baby okay je 6 bulan pregnant dah sekarang🥰

12mo ago

Alhamdulillah.. bgus la smua ok… still dlm mncari apa ok.. huhuhu

nurse sy awl2 dh pesan jgn ambek jeruk2.. tnggi kndungann gula,gram n pwrna.. lbih baik ambek buah je lg slmt..

12mo ago

Ooo.. mcmtuh… okay2 nnt sy try..

sy mkn tapi takat nk hilang loya saja. xde la habiskan. tapi jeruk yg berair tu tak makan.

12mo ago

Ooo… ni bru nk try.. stakat buat hilang loya ye… letih muntah… xtry pun jeruk.. tkut…

Ni masin sgt ni kan sbb dia bnyk salt . Better awk mkn buah oren sy hari2 oren rasa ok sikit loya

12mo ago

Oren jdi rs pahit plak.. huhuhu

boleh je asalkan tak berlebihan. tak pernah dengar pula asid tinggi sebabkan keguguran

12mo ago

Member xbgi makan.. heheeh..

jeruk elakkan sebab cuka tinggi. yang ni boleh je tapi tkmau berlebihan

12mo ago

Ooo… ni duk mkn sikit je.. time loya…