Bayi 4 bulan boleh minum air putih?

Hai mummy, baby 4 bulan boleh ke minum air putih dah? Sbb balik² mentua suru bgi baby mnum air putih? Tidak apa2 ke dgn baby?

2 Balas

saya ada baca stu artikel tpi x igt dimna sya bca. sbnrnya air putih or air suam boleh klau nk bgi ank mnum tpi air ni xde kpntingn untuk baby sbb xde nutrisi dalm air putih ni. kita bncuh susu fm pon gunakn air putih juga jdi nya mmg ank dh dpt ckup air dah dri susu tu. jgan lh bgi ank mnum air putih je memanjang smapi susu xmnum hahaha mana anak nak knyang. air mineral xboleh bagi sbb kndungan mineral dalam tu berat susah untuk anak hadam.. anak sya nak msuk 5bulan sya bgi juga skit air kosong Tu untuk basah mulut sbb dia bnyak main n suka menjerit... tpi susu ttp 5oz stiap 4jam . itu ank sya lh, stiap baby xsma.. skadar share shja

tak boleh, kena tunggu sampai 6bulan . cakap je kt mil , zaman skrg doktor tak bagi. kalau bagi sblm umurnya apa2x jadi ,dia nak tanggungjawab ke.

1y ago

yaa, awak pertahankan je okay. biar la dia kata apa, mmg tuh cucu dia ,tapi ni anak awak, lagipun kalau dia tak puas hati tunjuk kt dia, kes baby yg org bagi minum/makan awal tuh.