Budak 1 Tahun kencing berapa kali sehari

Hai mummy ada yang tahu tak budak 1 tahun kencing berapa kali sehari. Dia kuat minum susu sehari bole kire 2000ml dan minum air kosong pun kuat sehari dalam 500ml bole habis kadang lebih. Dia makan je kurang. Tapi lepas setahun 10 hari baby kencing pampers tak pernah penuh pagi tengahari petang malam. 4 kali tukar memang sikit je kencing dia. Berak sehari sekali je. Hope ada mummy yang ada pengalaman macam saya. Bole share normal ke. Tengok bibir dia tak kering pun

1 Balas

Sorry taktahu nak respond macam mana atau normal/tak. Kena tanya dr rasanya. Anak saya 13bulan perempuan. Berak 2/3 kali sehari. So tiap kali tukar pampers memang ada berat kencing.