Keputihan menjadi kehijauan tetapi tidak berbau

Hello hai mummies. Sekarang ni saya 37minggu. Tapi lately ni keputihan saya makin kerap dan kadang kala dia bertukar menjadi warna hijau (tapi tak berbau). Adakah ianya normal dan macam mana nak atasinya?

3 Balas

bahaya keputihan warna kuning atau hijau, maksudnya dah ada jangkitan kuman. boleh kena GBS. better pi bagitau dkt nurse kk atau pi hospital. bahaya sebab kuman ni blh bg kesan tak elok dkt bby dlm perut. sebabtu sapa ada masalah keputihan, akan dpt ubat antibiotik.

Saya masa 34minggu keluar keputihan hijau pekat takda bau..dr suruh kurang kn manis.. dengn kurangkan mkn roti.. Swap keputihan pun dah amik.. 36minggu dapat result.. Alhamdulillah xda jangkitan.. mungkin sebab pemakanan.. bnyakkn minum air masak je..

keputihan yang normal adalah warna putih/putih susu selain dri warna tu x kira kuning ke hijau ataupun coklat semua bahaya..kena ambil.sample utk test..kalau appoinmnt kk lmbt sis terus ke hospital jumpa doctor....

2y ago

saya 36w kalau keluar lendir macam hingus warna ke hijauan macam MN ye