Tanda / Simptom awal kehamilan

Hai mummies, boleh share x apa simptom atau tanda2 sebelum upt positif? tq mummies ?

13 Balas

Taktau masuk akal ke tak tp badan rasa lain, tk rasa mcm nk period. Mcm tahu ada isi. Lepastu breast tender, puting jd sensitif sgt sgt. Yg kelakar lepas tau je upt positif, terus demam panas seminggu. Doktor ckp biasa lah sbb mengandung ?

Kalau saya, sebelum saya check upt, malam tuh saya mimpi saya dpt positive upt, selain tuh, ada sore breast, nipple sensitive and change shape, rasa mild cramp kat rahim. Pastu terus saya check upt.

simptom sy plak dkt suami..dia kerap muntah..mse 2 xtau lg mngandung..bila dh tau mngandung suami xmuntah dh..kna kat isteri plak..hahhaha

sy demam seminggu xbaik2.. tu pn mak sy col dr kmpg dia gtau mimpikan sy mgandung, mula2 sy xpcaya.. sekali sy cek upt memang sy mengandung..

Hai sis. Sakit breast, sakit gigi & gusi dan kuku senang patah serta jika sakit telinga, saraf telinga akan berdenyut-denyut sakit.

Rasa mcm tanda2 nak datang bulan ada tapi bulan tak datang2. Batuk agak teruk awal2 tahu pregnant, sampai masuk ward.

symptom..kuat mkn .. payudara sakit .. nippy pun keras 24/7 n sakit .. tpi x fikir byk .. Bila pg klinik..7 weeks

Sy mcm segugut lps tu tak dtg period, lps da tahu positif baru ad alahan

3y ago

Dkt 2 minggu

Rasa letih cepat n over lapar. Lepas mkn pun rasa letih yet tidur.

3y ago

sama apa sy rasa skrg tp tak ada kekuatan nak check upt sbb dah setahun lepas gugur slalu upt negatif ? doakan ye moga ada rzeki buat sy kali ni ?

kalau regular period, tanda mungkin pregnant : missed period