masalah tonsel semasa preg

hai momy yg berpengalaman.. saya preg 10 week dan anak prtma,sy ada masalah tonsel bengkak dan selalu sngt rasa ada benda di tekak sy,tp tak rasa pedih atau sakit,dia cuma mengangu sy semasa menelan saja.dan boleh kah saya ambil obat sakit tekak atau panadol.#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

sis kurg minum air msak ke? biasa klu sy kurg mnum air msak selalu rasa mcm tu, bila tgk cermin nampak anak tekak tu dok landing atas lidah kt dlm, dia memanjang.. mmg xslesa tekak.. atau tekak sis bgkak kiri kanan bhgian tepi anak tekak?

3y ago

air minun banyak juga,tekak bengkak kiri kanan.asal bangun tidur dia rasa sendat nak telan liur atau minum air.

bolee refer doc ye sis..

3y ago

aah memang musim Covid nih sis..Kalau nak mudah memang swasta saja pilihan yang ada.