Bahaya asap kayu

hai momy semua sy ingin bertnya bahya tak asap kayu untk sy pregnant 6week,jiran seblh rmh sellu bakar kayu smpai msuk dlm rmh kdng sy sndri pun Rasa lemah,sy risau akn dng kandungan sy 😭 #ingintahu

4 Balas

Mcm jiran sy yg bakar sampah pun, yg daun2 kering + ranting2 kayu tu, tu pun sy x boleh terima... Bahaya untuk diri kita. Kalau byk asap tu better sis tutup je lah pintu tingkap rumah. x elok untuk pernafasan kita. Takut sesak nafas pun boleh jadi. Lpastu kadang2 boleh sebabkan mata berair.

6mo ago

kn bila ditgur dia ckp halau nyamok Hari2 asap berkepuk msuk rmh.

kalau kayu semata2 tak sure lah sis. tapi kalau kayu yg dah dirawat, ada varnish ke shellac ke cat ke, tu risau. sebab ada bahan chemical kan. bahaya tu.

Jiran bakar kayu untuk apa? Masak? Pembersihan? Buat aduan kat Jabatan Alam Sekitar sbb pencemaran udara, ganggu jiran.

6mo ago

Aduhaai.. jenis tak makan saman pulak.

6mo ago

Untuk apa group nie?