Baby December #2020

Hai moms😊 Ada tak yg sma due ???? Saya due 17/12 .. nervous ..sbb first bby .. tk da pnglman tnda².. blh tlng share dgn sya😊#firstbaby #1stimemom #mommybuntu

Baby December #2020
37 Balas

saya due date 13/12 tp dh bersalin 24/11 haritu. Alhmdulillah baby n mommy selamat. Saya doakan semoga awk dipermudh kn bersalin. Pengalamn sye kali ni alhmdulillah mudah. Pkul 9 pm dh start rasa perut mengerass tp saya rilek dulu tidoo kat rumah. esok pagi pkul 7 pergi labourroom sbb dh tk thn sakit sngt tp no bleeding. sampai 8:30 cek bukaan dh 5cm terus masuk labourroom. alhmdulillh tk lame lps tu bersalin dh. Lain orng lain tnda2 nya. ad orng keluar lendir darah dulu baru perut mengeras. Hehe tp saya sarankan pegi time dh tk thn tu. sbb klau 1cm dh masuk wad bosan. sbb ad org bukaan dia lambt bukak so berhari2 la duduk wad.

moga dipermudahkn... tanda brsalin org lain2.. ada pecah ketuban dlu, ad yg cirit birit..ada yg xde tnda lgsung,tp yg biasanya contraction 3minit sekali.. sakit bkn mcm perut mengeras tu.tp sakit yg mmg xtertahan.. dh sakit br g hspital

Sy pnya EDD 18.12.2020..ni dh xtau nk pk apa lg..sy dh malas nk pk psl sakit beranak ke apa..langgar je la 🤣🤣🤣🤣 apa2pun, baby mesti keluar gak asalkan dia selamat..ikutlah cmne cara sekalipun🙈

Sy bru 35 mnggu . Tp sy tkut , bila sy mncangkung dekat tandas , rasa mcm miss v tu mkin besar . Normal ke tu ? Serius tanya 😖

sama ..sy sekarang just keluar lendir je dh 5 hari ..sakit perut mcm senggugut tu dah rasa satu hari ja,lepastu takde dah

sy 11/12..mmg bdebar menunggu kelahiran bayi..suami jarang d rumah sbb kja..semoga d permudahkan..kalau ada drah cepat2 g hospital..

3y ago

19/12 due...kadang2 dtg kontraksi palsu.. semoga dpermudahkan urusan bersalin Kita nnti...

Tu due date ibu saya 28 tahun yg lepas, saya dilahirkan hehe. Semoga dipermudahkan urusan sis nanti, aminn.

sy 15/12/20. prt je Kerap mengeras. lain2 tanda Xde lg. xthu mcmna skit nk brnk Sbb 1st baby 😅

3y ago

sama due. risau juga sbb blm ada tnda cuma baby asyik mngeras je. harap minggu depan dh bsalin. first baby juga

saya 17.12.2020 jugak tapi alhamdulillah dah selamat bersalin harini 4.12.2020 jam 3 petang tadi .

3y ago

wahh. slmt bpantng sis 😊

due 16 hb 12 ni.. xbersalin lgi. tgh tunggu jugak bila la nk bersalin. x sbr dh. ank no 2

3y ago

sama due dengan saya