Bersalin di hospital kerajaan.

Hai moms, saja je saya nak share pengalaman bersalin kat hospital kerajaan. Saya baru je selamat bersalin kat hospital Sungai Buloh. Saya bersalin emergency czer, kiranya memang emergency habis. Sebab last minit baby saya breech & jantung baby dah tak stabil. Saya sampai di PAC sungai buloh dalam jam 12, register apa semua jam 1210, lepas tu pegi check jantung baby kat bahagian CTG, doctor detect jantung baby dah tak berapa okay. Terus decide untuk emergency czer, tapi nak cerita berapa baiknya nurse & doctor kat sana, semuaaa cakap baik baik je dengan saya, kemudian walaupun dalam keadaan emergency, semuaaa procedure diorang buat dengan teliti and tak sakit, sedaya upaya cuba selamatkan baby saya. Sampai ke labor room, semua doctor & nurse kat situ baik baik. Diorang tahu saya tengah panik, diorang tenang kan saya. Masa czer saya mengigil teruk sebab kesan bius , ada sorang nurse selimutkan saya dengan selimut panas so that saya dah tak mengigil. 1244 lahir lah anak sulung saya. Sampai ke wad pulak, semua nurse kat wad saya tu very helpful and encouraging. Diorang support je saya nak bf anak saya. Banyak tolong saya and sangat friendly.Alhamdulillah, saya cuma jumpa doctor & nurse yang baik baik je. Saya banyak baca orang selalu kata beranak kat gov asik kena marah dengan doctor dengan nurse je. InshaAllah kalau kita bersangka baik, ada rezeki, mesti dapat jumpa orang yang baik baik jugak ☺️

1 Balas

hello mummy, saya pun baru lepas bersalin di hospital sungai buloh secara czer. memang betul, doktor dan nurse semua baik baik, layanan pun mantap walaupun duduk dalam wad kelas ketiga. masa hari kedua dalam wad, saya bengkak susu dan nangis sepanjang malam. bila nurse tahu, dia terus ajar cara perah susu dengan berkesan, dan kejut baby dengan lebih kerap untuk menyusu. selamat berpantang ya!