6 bulan

Hai mommy...saya nk tnye bulan depan anak sy dh msuk 6 bulan , mknn apa yg mommy selalu bagi utk baby 6 bulan ye? sy xde pengalaman, anak first

2 Balas

mula2 bg bubur kosong. Boleh ikut 4days rules. Lps 4hari baru tmbh menu lain. Mcm carrot ke labu ke. Permulaan ni sy bg sayur n buah je. Sbb nk biasakn dia mkn sayur. Sbb tgk ank buah sy semua jenis xmkn sayur smpi ke besar. So nnt 7bln atau hujung 6bln baru sy intro protein kt anak.

6 bulan bagi bubur nasi kosong yang di blend halus . Lepas 4 hari, boleh tambah sedikit puree ayam dan sayuran..