Anencephaly

Hai mommys, nak tanya.. Ada tak ibu yg pernah mengandung n trpaksa digugurkan sbb anencephaly? Ada tak doktor terangkan tentang puncanya? Tq

3 Balas

Sy pnah. Dr ckp mgkin sbb ambil folic acid lmbat. Folic acid ni sptutnya ambil 3 bulan sblm pregnant. Sy ambil lpas 1bulan pregnant. Sbb masa tu baru test upt positive. Bg sy tu slh 1 sbb. Sbb yg lain, mgkin ibu sendiri xckp zat utk supply dkat baby dlm kndungan.

3y ago

mcm mna dgn second pregnancy awak yer???. ok tak.. berapa lama ambil masa for second pregnancy??

Anencephaly tu macam mana sis?

4y ago

Ya betul tu. Kalau buat detail scan mgkin akan nampak frog eye. (bhgian kepala baby jd rata, xbentuk bulat)

ada.