ada ke yg bsalin 34w?

Hai mommy..nak tnya..ada ke yg bersalin 34w? Baby skrg asyik mengeras aja..risau pulak sy..ingat nk balik bsalin kg kt perlis..sy skrg kt kuantan

1 Balas

Bersalin normal dalam week 36-40 sis.. Tapi saya pernah menanya jururawat, week 34 memang akan ada yg suda bole bersalin.. Baby pramatang atau x ia bergantung dengan baby tu.. Kalau baby tu cukup berat badan, ibu dan anak xda masalah kesihatan, dia x dikategori kan dalam baby pramatang.. Begitu la jururawat kata tuhari.. Xpasti betul atau x.