Kandungan 38w 3d

Hai mommy..nak tanya..usia kandungan 38w nie kalau keputihan byk meleleh keluar tue tanda2 nak bersalin ke ? Tp takde lendiran drh..#ingintahu #bantusharing #babyOctober2022 Saya masih belum turun tanda yg lain selain perut rasa tak selesa

5 Balas

hujung2 memang keputihan akan lebih bnyk. monitor kalau bercampur darah/ bewarna coklat. kalau ada rasa mild contraction yg kerap pon dh kira tanda. saya takde turun apa2 tanda ponn tau2 dh bukak 3cm. ingtkan braxton hick.

2y ago

Ohhh okay mcm tue rupenye..okay baik..terima kasih sis 😊

Sama sis ngan sy ada lendir putih tapi bila di korek je ada .. perut mgeras tapi x kerap .. celah kelengkang area miss v mmg sakit sgt2 lagi2 nak bangun atau time baring..

2y ago

betul. sama. bila di korek je ade n prot pn x kerap mengeras. so mungkin blum masa lagi kot kn? 🤔

sama. tp x smpai meleleh keluar. sy cuci kt dlm je. belum turun tanda jgk. prot n pinggang mmg x slesa. 17/10 hrtu false contraction, baru bukak 1cm

2y ago

mungkin x lama dah tu awak nk bersalin 😊 sy ni stiap masa rs pedih dkt ari2, berat rs stiap kali bjalan tp gagahkn jgk la. keputihan sy pn still lg warna cerah tp mcm likat. bila cuci n sentuh kt dlm baru keputihan yang mcm cecair tu ade

Better check if ada GBS. Selalu week 35-37 akan ada yg kena. Sy mmg ada since 22 weeks, pecah air ketuban terus drip antibiotic

2y ago

Sy dah ambil sample..tgu result je nie..kebetulan dpt mse mgu 39w nnt

Anyone ?