Cara bayi tidur malam

Hai mommy2..saya nak tanya cara mommy tidurkan baby setahun ke atas tidur mcmna ya mlm2?mengempeng n trus tdo ke? Tpuk2 trus tdo ke? Biarkan anak main smpai trtdo ke?ada cara mudah utk tdurkan bayi stahun ke atas x?sbb skrg fasa mrgkak..fasa brdiri...walaupn dh mngntuk masih nak mrangkak n brdiri..t.kasih semua

2 Balas

bb kne train wktu y ptt die tdo mlm..kalau kul10 pastikan die tdo wktu tu setiap hari..ttup lampu o malapkan..ank sy ble ajar mcm tu ble time kul 10..ttup lmpu..ble die tgh main die phm tu wktu tdo..die terus baring mntk nyusu n ttdo

Peluk, tepuk & ajak anak berzikir sama. Biasanya anak saya sekejap je dah lelap😁