Due 7/11/2020

Hai Mommy2 , Tolong doakan saya bersalin sebelum due yee .. dah 39w tapi takda tanda pun . Perut mengeras , tapi on off , and sekarang cuma kerap membuang jee .. kalau tidur mengiring belah kanan , pinggul automatik sakit , maybe sbb baby dh besar and berat 👶🏻 #1stmommytobe #bantusharing #pregnancy

Due 7/11/2020
62 Balas

Due 24.11. Same experienced. Last week (35w +) warded sbb contraction. Tapi discharge dah. Same condition. Perut mengeras on-off (dlm 10min ade 2x contraction) but jarak tak la kerap² and rapat² mcm the real contraction nak bersalin jalan dah bukak tu. Yurp. Mmg kerap membuang! Pdhal b4 kemain payah membuangnya. And yurp. Sangat sangat sangat lenguh tidur mengiring. Pinggul dah mcm xlarat dah 🤣 if 39w xde tanda² lagi why not sis do some labor exs. Banyakkan berjalan utk bantu bukak jalan.

4y ago

Dh jalan byk dh .. keluar kesana sini , tpi tulaa , dia tkmau keluar lgi .. 🤭

sama la sy bru 34week dh strt sakit semua smpai tdo on off sbb sakit dia sakit sgt2 kat pegelangan tangan and pinggang, smlm demam urat, biasa tak pnh rsa skit mcm ni sbb spjng mengamdung xde alahan and ni la bru first rsa sakit and demam skjap sbb gusi berlubang + smue body rsa sakit😭😭

Saya pun due 7/11/2020. Last week dh admit wad sbb contractions tp baby main2 pulak. Hehe ingtkn dh nk keluar tp gurau manja2 rupanya dgn mumy dia. Nie skrg asyik rse mengeras sakit2. Xnk laa smpai overdue nnti kena induce. Hm harap sngt baby keluar this week.

4y ago

Terima kasih sis. In shaa allah. Semoga dipermudahkan semuanya mommy2. Aamiin

alhamdulillah. Saya baru je selamat melahirkan baby boy. Hari tuh saya ada post dkt sini , saya takut kena induce. tp alhamdulillah. saya lahirkan baby boy pada 39 weeks 3 days . Trust me. bykkkan berjalan itu sgt sgt membantu. 😊

4y ago

Bestnyaaa 😍 Alhamdulillah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 selamat berpantang 🥰

Sy due 1/11/20 pn belum ada tanda2 lagi. Risaunya sy tkut kena induce. Skrg asyik rasa memulas nk membuang je... Celah kangkang mmg sakit..nk ubah posisi badan terasa perit. Tp tula..harap2 baby keluar esk.

sy sakit kiri kanan sbb kena cucuk 🤣 nk tido terlentang pulak x selesa.. now dh 37 weeks 2 hari... pape pun goodluck kak, and smoga Allah permudahkan urusan akak nantii ♥♥

Sy due 5.11. 2020 pn boleh ada Tnda2 sis.. Boleh lg makan ape yang nak.. Nnt pntang lmbt plk makan. Xpe. Chill. Je doa byk2. Sy pn rsau jgk. Tp klo kita stress lg susah bersalin nnt.

4y ago

Iyella tu .. hehehe .. harap tk overdue

semoga urusan awak dipermudahkan😊semoga semua nya selamat dan berjalan dengan lancar, doakan juga saya dan anak saya selamat semasa bersalin hihi

saya due 11/11 pun takde apa apa tanda lagi. harap sangat dalam minggu ni dia keluar. dah dapat surat serah diri 10/11 sebab gdm on diet🥺

sy due date 9/11 tapi masih belum ada tanda² lagi. cuma perut asyik mengeras n kerap membuang.. harap baby cepat keluar dan dipermudahkan😊

4y ago

Alhamdulillah sy dh bersalin 13/11 secara czer..