Insulin

Hai mommy2 ...sy ibu2 yg tgh insulin masa pregnant.. Tp sejak kandungan masuk 7 bulan ni jarang dan kdng2 tk injection dlm sehari.. Utk lebib jelas kdng2 jer injection itu pun masa mkn mknn manis yg agk manis. . Kalau masa kurang mkn benda manis atau benda apa2 pum mmg tk injection lh.. Adakah itu masih ok? ..baby sy ttp aktif kicking dan keadaan kesihatan sy dgn baby okay saja.. Gula pun ok.. Cuma lebih sikit jer if mkn makanan agak berlebihan itu pun bacaan memcecah 8.5 .. Haa itu mmg injection lh.. Takut pula kn.. Please suggest or bg nasihat sikit sbb ni kandungan pertama saya ..?

1 Balas

Knp kene insulin? Mmg pesakit diabetes ke? Mcm tak tinggi sgt pun. Bacaan tu mcm utk org mkn pil jer kan.. Insulin ni klu tak silap bacaan berbelas² slps mkn atau sblm mkn dh tingi.

4y ago

Ada check buah pinggang ke? Ada follow up klinik pakar? Slalunya preggy ni ada yg dihantar ke situ dicheck sama ada sebelum ni mmg ada diabetes ataupun preggy jer ada. So, klu dorg detect mmg ada kencing manis sblm preggy, mmg dorg diagnosed as diabetes patient la..