Due time puasa/raya

Hai mommy² semua siapa dekat sini due date dia time puasa dan raya ...share la dekat sini..saya bulan puasa, berkain batik la kita ?

173 Balas

Hakak..2017 lps.ank nk klua awal..besalin 34w...igtkn boleh la raya mkn lemang ketupat..rupa nya 2hari nk raya baby nk klua..bj raya da beli tau..bj raya ank2 pun da prepare.. tau2 da trun tanda...hurm..raya kt hspital..sehari sebelum raya suami xcident.kereta remuk hancur abes dpn..xboleh jln lngsung..time tu otw nk ke hspital.sedih nya..mujur suami xapa2..sakit bdn je.dugaan..hari raya nanges dgr takbir raya..dgn nurse nyanyi2 lg..adudu..hari raya suami call soh g dpn jp.saya klua tgk2 suami bawa ank2 4tahun sorg,sorg lg 2tahun pkai bj melayu😭😭😭nanges kita..mak bekal kn kita nasi impit mkn ngn rendang ayam..sedih nya..dduk wad 8hari.sbb gbs.tula ujian dr allah s.w.t..musibah perbaiki diri..2019 besalin ank no.4 39w 2days.dduk wad 5hari gbs..anak no.4 xde kuning langsung.kreta yg baru siap repair baru pkai 2mggu.xcident lg time suami otw balik kerja.masyaallah..dugaan sungguh.hancur dpn juga..mungkin kreta ni bawa bala kot😅tros xrepair dah kreta tu..xpkai dah..2020 raya dgn ank no.4..yeay..cerita kita xdpt dlupa kan..nak buat tahlil doa selamat time raya nanti lembu sekor😊ummi 4super hero🤗

4y ago

Aminn² 🤲☺

Saya punnn puasa. Dapat raya 2bulan 😂😂 Pastu pening nak mengganti. Jimat raya tahun niii. Pakai tshirt kain batik sanggol tinggi. Cunnn 😂 Orang beraya kita melalak kt bilik dgn baby 😅😅 Doakan sy dan baby sihat selamat dan dipermudahkan bersalin. Samegoes to all of u yang bakal bersalin xlama lg. Amin

4y ago

Amin amin

Anak kedua sy bersalin sebelum puasa.. Sebulan puasa tu dlm tempoh berpantang.. Ngam hari ke 45 tu 1st day raya.. Dptla p beraya..hihi.. Baju raya pakai mana ada je sbb xsempat nk p shopping ke nk p tempah ke ape.. Ptt due time puasa..

5y ago

Amiin² 🤗

Saya asal ngandung je bulan puasa..mesti 3 bulan la,4 bulan ...lepas zuhur je bukak pose..cakap jugak dgn baby,lepas maghrib la berbuka..ni azan zuhur...tapi admit ward,dah kena warning ngan doc sebab puasa...😔

Sama laa kita... Saya due 19/5/20 .. Lagi berapa hari jea nak raya.. Terliur laa nanti tgok makanan raya.. Hihihi.. Apa pun.. Semoga awak dn bby sihat.. 😍

4y ago

Hehehhe... org lain raya kita pulak mood berpantang 😅 sis juga semoga dipermudahkan segala urusan nanti ye Aminn 🤲

ai due kk bg 23 mei. mlm raya. klinik swasta bg 1 jun. dua2 tarikh due tu ai tak leh raya sakan taon ni..kna pantang😭😭😭

4y ago

amin sis...

7/6. selalu ank 1st n 2nd 38 week klua. now 3rd bby klo 38 week 3-4 ari nk rye hoho. sedihnye x dpt mkn rendang bagaii 😪

4y ago

Bertabah la kita sis 😅 mood pantang time raya

Sy due mase raya, InshaAllah😂 27/5 InshaAllah due baby❤ Hrp2 dpt puasa penuh & sempat makan puas2 juadah hari raya😁

Sama la sis...saya seminggu sebelum raya. 🤣🤣🤣....raya ni tak dapat la pakai baju raya... Pakai kain batik saja

4y ago

xpee..raya haji nanti badan dah selim melim balik Aminn 🤲🤗

Sy 21 mei 2020, mmg tk beraya la jgk...tk pe lh, yg ptg tahun ni dh ada org baru..tk sabar nenanti😁😁😊

4y ago

Sama lah kite.. Due 21/5/2020.. Tak dpt beraya sakan😆