ruam,keliru

Hai mommy2 sekalian,nak Tanya...anak saya 5 bulan masuk bulan 11 ni,ruam dekat pipi masa start ada,masa bulan 3,sampai la berlanjutan sampai sekrang,mula start tu bulatan kecik,lama2 merebak ke pipi sebelah kanan jadi besar,merah2..bila rujuk dekat doc kk,kata ruam susu,puas saya jaga lap bahagian tepi2 mulut selepas susu,tapi kenapa sampai skarang tak hilang..bila gatal datang bby tenyeh2 kat muka sampai saya perasan ada kluar air,time tak tenyeh pun still air kluar bila tido..lagi satu merah2 bahagian dada,perut,peha,kepala lutut,baby duk garu2..boleh bagi tips X,camne nak pastikan ni ruam susu atau ekzema...

ruam,keliru
14 Balas

nasihat saya..sis bawa pergi jumpa pakar kulit..minta nasihat dan pendapat depa..

4y ago

Tu yang sis akan buat...risau pulakk,