Kebas

Hai mommy2.. Nk tye lh, knp ye sjk msuk trimester ke3 ni sy sering skit kepala dan jgk kebas2 jari tgn?

6 Balas

Kebas jari tgn tu normal dipanggil carple tunnel sindrom klu x silap. Sy ada tanya doktor. Doktor ckp sbb darah xsmpi ke jari. Doktor ckp klu kebas sgt try urut guna minyak pns kt pergelangan tgn.

kebas normal. biasanya lepas bersalin kembali asal. tp ada sesetengah kes, msih ada kebas. mcm saya

Samalah..sy bru trimester 2..tp selalu kebas tangan dan pening kepala

Sama. Saya pon kebas2 tangan. Bila bangun tido, nak genggam pon sakit.

Normal kot. Saya pun kdg2 rasa kebas2 juga jari tangan.

Bp dgn hb ok ke?