Air ketuban atau air kencing

Hai mommy2, nk tnya apa beza air ketuban dengan air kencing? sebab mlam tdi sy dh 6kali ke toilet untuk kencing tpi kencing sy wrna putih(kencing selang 1jam or stgah jam) .. bau tu sush skit sbb sy bru je lepas mkan petai sebelum tidur ?.. jdi apa prlu sy buat? jumpa doc atau itu mmg air kencing.. sy frtime pregnant skrg dh 35w

2 Balas

Sy pon mcm tu jgk. Lpa buang air besar/kecik mesti kuar cecair putih cair tu. Kadang2 kuar sikit je, semalam kuar memancut. Cecepat pegi hospital ingatkan leaking. Doc check bwh takde bukaan pon, scan air ketuban pon ok je 17. So doc suspect keputihan je. Tp mcm pelik jgk keputihan apa cair dan mengalir panas2 mcm tu 😅

4y ago

Sempat tadah ek. Sy punya laju sgt xsempat nk tadah 😂

Banyak minum air ke ? Macam sy kalau banyak minum air mmg air kencing akan jernih. Tapi kalau air ketuban, kita takkan rasa nak terkencing. Dia keluar sendiri, kita tak boleh control.

4y ago

🤗🤗🤗