Ketulan pada Ketiak

Hai mommy2, nak tanya , pernah tak bengkak susu dan ketiak turut bengkak berketulan ? Sewaktu lepas bersalin , Saya lewat memerah susu dan breast jadi bengkak . Selepas CL datang berurut , Ketiak saya pulak naik ketulan. Dr dan Nurse kata itu normal kerana susu stuck di bahagian ketiak , dan harus menyusu sehingga susu breast kosong . Saya buat tetapi ketulan itu masih ada cuma ia jadi lembik sahaja . Macam mana nak hilang kan ? Ada pengalaman ?

Ketulan pada Ketiak
2 Balas

sis macam mana ketulan tu hilang tak? saya baby dh 2 bulan harini ketulan kat ketiak masih ada tapi lembik dah tuam dgn tungku panas masih xhilang

2mo ago

Alhamdulillah hilang , kena tuam dgn air panas slow2. Dia akan lembik n kne perah susu kluar