Pregnant 15 week 4day

Hai mommy.. sy nak tanya.. normally waktu mommy pregnant 15 week.. dah ada rasa apa apa perubahan pada perut ke? Mksd sy dah ada rasa gerakkan baby ke? Atau dah ada rasa denyut jantung baby? Sebab sy pregnant 15 week.. dan tak rasa apa apa pada perut.. masih rasa mcm x pregnant je . Mcm x de apa dlm perut.. normal ke? #firstbaby #1stimemom #pregnancy #tiadapengalaman

13 Balas

Jgn stress sis sya last scan 9 weeks masa bukak buku kat kk Alhamdulilah dah ada heartbeat bby pun terbentuk sihat.... Checkup yg 15 weeks just mnum air gula je ada jumpa misi die check prut je tadak scan... Next checkup 12/10 nie 19 weeks baru jumpa doc scan prut... Selagi tadak bleeding In Sha Allah everthing bby okey je dlm prut tue die brgrak aktif je cuma kte je tak rsa sbab kecik lgi kann tulang2 die pun lembut lagi...

jangan risau sis, saya pun first pregnancy dah 18w masih belum power nak cam rasa gerakkan baby. cuma kadang rasa macam ada ulat gerak dalam perut. tak sure tu angin atau baby. hihi. as long time check up heartbeart baby ada, in shaa Allah baby okay. pedulikan soalan orang tu, dia tak sama dengan kita. pregnant ni tak boleh stress atau banyak fikir sangat, nanti macam macam boleh jadi. relax ya 😊

4y ago

in shaa Allah. semoga baby baby kita dan kita dua sentiasa sihat sepanjang pregnancy 😊

Setahu saya sepanjang pregnant ni macam takda pernah rasa sendiri heartbeat baby melainkan pergi check dekat klinik jela ataupun maksud puan lain? Pergerakan baby for first time pregnant ni mostly akan rasa dalam 18weeks and above. Saya pun lambat jugak rasa pergerakan baby. InshaaAllah baby selamat je dalam perut tu, jangan fikir yang bukan-bukan.

4y ago

Nanti jawab dekat diorang kau yang pregnant ke aku yang pregnant, sibuk je hal orang ni. Saya pulak yang geram haha. Ingat ye puan, setiap orang yang mengandung ni lain-lain pengalamannya. Yang penting fikirkan pasal puan dan anak je. Lantak kan je orang nak cakap apa. Saya pun first time pregnant jugak, memang tak tahu rasa gerak baby tu macam mana masa awal-awal tapi bila lama-lama dah tahu rasa. Nanti bila baby dah makin besar time kita nak tidur lah aktif kemain tapi seronok 😂😂

hmm ntahlah awk sy pown macam tuh. macam takde ape. perot pown macam biase je. tapi skrng sy 17week setiap malam time baring2 je mesti rase kat perot macam ade benda keras. kejap perot keras kejap tak. macam tuhlah setiap hari sy rase. tapi perot stay macam tak nampak ade isi.

4y ago

tq so much awak.. 🥰

Ikut badan masing2 juga... Sy skarang dah 16 weeks++ baby second dah ade rasa gerakan sikit2... Masa anak first dulu x rasa apa pon sampai masuk 5 bulan lebih mcm tu baru rasa.. Selagi kite g check up tu sume sihat.. Fikir yg positive je ya.. Semoga dipermudahkan urusan kita ibu2..

4y ago

haritu second checkup dyeowg x scan x tgok baby.. itu y bila org kata patot dah rasa denyut baby la ape la.. sy jd risau.. hopefully baik baik jelah anak d perot ney.. anyway tq sis..

Sy pun xrasa bby gerak masa 15weeks, ms 25+ rs sikit2 kot tpi mcm confused baby ke angin hehe dh 28weeks bru rs betul.. first pregnancy org ckp sllu mummy confused and xrasa bby gerak awal2 tu

4y ago

betul la agknya.. kita x de pengalaman.. jadi x tahu apa y kita rasa 😂

klu dkt KK mmg xscan...nk tggu scan 23-25w ja...itu pun klu ad msalah, diowg akn scan...klu x, xde scan pun..kna g swasta jgk la

4y ago

okey awak... hehe.. tq..

normal je..sy pown baby gerak msa 18weeks ++..dan ada je 20week++ bru rsa baby gerak sbnar nye ikut ketebalan kulit perut kita..

4y ago

sy bru 15week mgkin sbb tu rasa mcm x de pape kat perot kan.. 😅 tq awak atas komen..

normal ja nnti 20w rasa baby gerak" halus ja 28w plak baby Tak duduk diam dan mummy pun ssh Tidur mlm gara" baby gerak"😄

4y ago

hehehe.. sy ney terlampau termakan dgn kata kata org agknya kan.. 😂😂

trpulang bdn msing...klu 1st prengnancy lmbat ckit nk rsa 20w keatas....klu perut tebal pun kemungkinan lmbat nk rsa

4y ago

haritu second checkup x dpt tgok bby..dyeowg x scan.. sbb tu hati ney makin x tenang bila org kata mcm mcm.. kita x de pengalaman.. lg la jd risau..nak g swasta belom je berkesmpatan..