minta pendapat

Hai mommy sume.. Ade tk sesiape bleh bg tips utk cepat hamil?

14 Balas

Ni pengalaman sy.. Sy mmg ada cyst tak besar bwh 3 cm tp slalu gangu period sy akan lambat kadang sampai 2 mingu tak dtg..sy byk membaca di google ada pengalaman yg ibu ada cyst bejaya hamil..sy try.. petama sy makanan kecutkan cyst seperti yg dicadangkan Dr hamid Arshad..byk mkn ulam dan sayur..klu mkn tghari tu 1 pingan ulam asing dgn nasi.. hari2 minum jus..hari2 mkn buah delima dan angur merah..sy senam 30 minit sehari..tp yg ni sy buat 2 hari skali sbb sibuk keja tak menentu..sy stop minum kopi n teh.. yg paling peting lepas period hari2 sy test OPK..sy bersama suami opk hampir terang..alhamdulillah skrg hamil 7+ week🤗

5y ago

Insyaallah sis