Normal tak perut selalu sebu?

Hai mommy semua. Sy pregnant 6 weeks.. Perut ni selalu je rasa sebu.. Rasa mcm penuh, x selesa, mcm ada angin. Rasa x OK lah perut ni, walaupun slps mkn atau dh lama makan... Normal x ye? Mmg mcm tu atau x normal.. Then boleh tak kita sapu minyak panas kt perut bila sebu2 je.. #SeriusTanya #ingintahu

14 Balas

Awal2 preggy mmg normal perut slalu sebu. Sy pun mcmtu gak. Elakkan sapu minyak panas, minyak angin atau seangkatan dgn nya. U kena cari minyak yg sesuai utk pregnant women. Sy pakai Mums Spa Coconut Spa Cream Tropika. Sebab kalau pakai minyak angin biasa bahaya utk baby. U bnykkan research eh awl2 ni. Bnyk minum air mkn ontime. Lapar je terus mkn jgn tngguh.