Positif selepas keguguran

Hai mommy semua. Sy disahkan pregnant 4week. Tapi mnggu lepas sminggu sy klua darah mcm period. Tapi harini cek upt positif. Adakah sy keguguran? Atau bila keguguran hcg masih ade?

1 Balas

masa bleeding tu ade pegi emergency x? confirm gugur ke? kalau xde, boleh pegi hospital utk confirmation n scan, takut ade saki baki kantung dkt dlm lagi.

2y ago

boleh pegi klinik utk scan esok. tkut kandungan luar rahim. sbb upt masih positive. next time, kalau pregnant, any bleeding or spotted, please pegi emergency. kalau gugur kena make sure dlm tu betul2 dah bersih. sama ada kantung jatuh sendiri or kena cuci. kalau x bersih boleh bahayakan nyawa awak.