Normal ke tak ada alahan?

Hai mommy semua.. saya nak tanya normal ke kalau tak ada rasa alahan, mual2 muntah mcm tu? Risau dekat baby ok ke tak dalam perut ni btw saya baru 8W4D.. ni anak first saya Saya doakan kepada semua yg ttc dikurniakan zuriat dalam masa terdekat ni.. aminnn

4 Balas

hi sis.. normal selagi tidak bleeding.. n alahan nie pun akan bertukar2 jg.. mcm sy d awal trim1 morning sickness teruk.. masuk minggu ke10 dan keatas xda.. tp alah dgn bau2 mknn tertentu la pulak.. so jgn risau yaa..

1y ago

sama² sis..

anak saya 3 3 takda alahan . laki prempuan sama je takda alahan . normal so jangan risau .amin doakan juga sepupu saya dkurniakan zuriat tahun ni sdah menanti hampir 10tahun .

1y ago

ok sis thanks ye.. In shaa Allah semoga sepupu awak dikurniakan zuriat tak lama lagi 😊

Normal saya pun tak ada alahan, sekarang dah 18 weeks. Anggap la awak antara yang bertuah. Orang lain alahan ada sampai warded & jadi kurus. Semoga semuanya baik baik saja.

1y ago

baik sis, thanks ye 😊

Berbahagialah xde alahan.. ya allah xtahu habaq laa alahan ni nak nanges rasa hri2 bila muntah bagai tu

1y ago

ye saya bersyukur takde alahan, tapi dalam masa yg sama risau dngn keadaan baby dalam perut ni 🙆🏻‍♀️ nak scan kena tunggu lagi 2week