GDM on diet

Hai mommy’s semua.. nak tanya lah, ada tak macam sy Check pagi kul 8 gula naik walaupun tak ada langgar pantang makan.. 8AM-5.6-6.0 10AM dan seterusnya gula baik xada naik pun.. Just pagi saja.. Pregnant 6 bulan.. Ada petua tak? Sebab sy dah jaga makan gula tak amik, buah pun kadang2 jew sebab sy makan buah pun boleh naik gula.. #pleasehelp

2 Balas

Try makan berat last awal. Dalam pukul 7pm macam tu dah dinner. Lepastu bila lapar lepastu cuma snacking benda ringan je macam kismis/kacang/buah yang tak manis macam guava & banyakkan minum air kosong

10mo ago

Susu xboleh gula naik sbb dh penah cuba Kurma kena cr lah Tp last week jumpe doc Doc kata normal 😂 Kata eh sbb sy GDM biasa tue Tp sy xboleh lah sbb risau gn HB makin turun GDM lg..