GDM on diet

Hai mommy’s semua.. nak tanya lah, ada tak macam sy Check pagi kul 8 gula naik walaupun tak ada langgar pantang makan.. 8AM-5.6-6.0 10AM dan seterusnya gula baik xada naik pun.. Just pagi saja.. Pregnant 6 bulan.. Ada petua tak? Sebab sy dah jaga makan gula tak amik, buah pun kadang2 jew sebab sy makan buah pun boleh naik gula.. #pleasehelp

2 Balas

Try makan berat last awal. Dalam pukul 7pm macam tu dah dinner. Lepastu bila lapar lepastu cuma snacking benda ringan je macam kismis/kacang/buah yang tak manis macam guava & banyakkan minum air kosong

10mo ago

Susu xboleh gula naik sbb dh penah cuba Kurma kena cr lah Tp last week jumpe doc Doc kata normal 😂 Kata eh sbb sy GDM biasa tue Tp sy xboleh lah sbb risau gn HB makin turun GDM lg..

Boleh tahu last waktu makan dan waktu tidur awak?

10mo ago

Yekew.. Stress pulak sy.. Sbb mcm HB sy Makin besar kandungan sy makin turun HB sy 😵‍💫 Now makin besar kandungan sy makin tinggi gula lak 🥹