Vitamin untuk ibu mengandung

Hai mommy semua. Nak tanya ada yang ambil Blackmores gold ni masa awal2 kandungan? Sesuai tak? Dalam ni termasuk acid folid kan,so kalau ambil ni tak perlu makan yang lain dah ye? #pleasehelp

Vitamin untuk ibu mengandung
6 Balas

Sy makan ni from 13 weeks to 24 weeks sbb kk bagi saya zincofer tapi saya mual jadi sy tukar. rasanya malaysia takde yang Gold punya. Saya dinasihatkan supaya ambil this supplement sahaja sbb all in one. Saya tukar supplemen sekali lagi pada 24 week sbb HB saya drop to 10 . Tukar kepada new obimin HB naik balik to 12

2y ago

Alright sis.. thank you so much ❤️

Oh. I makan yang blackmores pregnancy and breastfeeding biasa, bukan yang gold. Ada folic acid tapi 400mcg (0.4 mg), ie minimum yang diperlukan. Kalau doktor, akan bagi folic acid 5 mg. Sebelum mengandung pulak, makan blackmores conceive well gold. Okay saje. Baby saya nampak heart beat minggu 6. Sekarang dah minggu 16.

2y ago

Ooo okayy baik. Thank youu ❤️

Saya makan yang blackmore pregnancy & breastfeeding biasa punya. So far ok. Sy makan since baby 5weeks sampai harini 34weeks. Pharmacist sarankan makan 2x sehari, pagi n petang tp sy makan pg je... Bagus untuk otak bby jugak sbb ada DHA

2y ago

Ouh mcm tu okay baik sis👍🏻

Saya pun amalkn, cma sapa2 yg hb low r ada thalasemia kna top up iron coz kuantiti ironnya agak rendah. lain2 smua terbaik.

2y ago

Oooh okay faham.. thank youu sis❤️

Saya makan ni dari awal tahu pregnant sampai sekarang 36 weeks. Nurse kt KK pun suruh teruskan je since HB cantik.

2y ago

Alright sis.. sy pun ingat nak try jugak. Thank youu ❤️

sy pun makan y ini

2y ago

sy makan masa awal2 dpt tahu mengandung mgkin 4-5 week kot