17 minggu

Hai mommy sekalian nk tnya normal ke dh masok 17minggu tpi baby Tak rsa begerak papa pun tpi badan area pingang dengn perut selalu sakittt mcm nk jln pun Tak larat normal ke tu srry sbb Saya first baby lagi risau kadangkn hehehe nk tahu pendpt mommy dekt sini Mana tahu ada yg sama mcm Saya rsa kn.#pejuang_garisDua #firstbaby #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

Normal rasanya kalau 17 minggu tak rasa baby gerak lg. Sy first rasa baby gerak mcm gelembung angin dkt perut masa 21 minggu, mula 24 minggu baru rasa makin kuat pergerakan baby. Selalunya masuk 26 minggu ke atas tu baru terasa kuat baby tendang/gerak apa semua. Bab sakit tu, mungkin boleh refer doktor sbb lain org lain rasanya kan

Banyakkan minum susu. Normal je kalau anak sulung still tak rasa lagi. Kadang2 sbb perut tebal, so lagi lambat nak rasa.