hospital

hai mommy.. nk tanya.. kalau kite nk bersalin.. dokter akan suruh masok wad dulu atau pon masa dh constraction bru masok wad ? mintx jawapan ye mommy2..

9 Balas

Dah start contraction baru admit. Bila contraction makin kerap mereka akan tolak awak ke labor room.bukaan biasanya 6cm mcm tu dah boleh masuk labor room. Terpulang pada busy atau tak

4y ago

Oh...hahah.. sorry ingatkan awak kata awak masuk labour dah..hahah... saya tahun kepas juga.. bukaan 6cm baru kena tolak..7cm mereka suruh saya push sbb saya mati2 kata nak pergi toilet..

bergantung pd keadaan juga. mcm sy sakit contraction, pegi hospital baru 2 cm, tp sebab ketuban dah tinggal sikit , doktor suruh masuk labour room terus, tak tahan wad.

Ikot keadaan..kalo bmasalah,awal2 masuk labor room dh..mcm sy masuk labor room awal,air ketuban kurang..kena induce..Dr pg smpai ptg..sejuk kemain labor room tu..

Mcm sye dari kk kne tolak hospital sbb masalah high bp pastu tak sangka pulak secara kebetulan jln dh bukak hampir 4cm terus kne tahan wad mlm tu terus bersalin

Sy dulu masok sbb bukaan masih 2cm tp contraction mkin kerap .. tp sy xlama la masuk ward.. xsmpai setengah jam kluar blik sbb bukaan dh 9cm

ikotlaa klu ade masalah, mmg kne pegi wad awal... klu x, mse contraction atau pecah air tuban tu, kne pegi...

Sy air ketuban pecah br serah diri p hosp .. Bb confuss dgn kontraksi . Nanti kena srh blk lg klu xda bukaan ..

Ikut keadaan. Kalau bukaan dah 3cm mmg terus kena tahan ward. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻

contraction bru masuk wad.