Period selepas bersalin

Hello, mommies boleh share x slalunya bila dtg period lepas bersalin? Sy dh 3 bulan lepas bersalin tp blm period lg, sy ambil pil perancang noriday. Misi gtau spatutnya bila dh hbs 1 papan akan period tp ni x period2 lg. Sy fully breastfeed. #ingintahu #bantujawab

4 Balas

Normal untuk tak datang bulan up to 2 years. Lepas 2 tahun masih tak datang lagi haid yang pertama, kena rujuk doktor O&G. Jadi bawah 2 tahun ni normal kalau tak period langsung, normal kalau period on off, normal untuk period tak teratur.

1mo ago

TQ info ya

mungkin sbb breastfeed blh jd xdtg period. tpi mcm mne sis mkn pil tu ye kalau period xdtg 😅 sbb bese kena mkn time period kan.

1mo ago

Eh tak.. nurse suru je mkn wlaupun x period.. nurse gtau pil noriday ni bantu utk dtgkn period juga, tu yg pelik dh hbs 1 papan x period lg

sy genap baby 4bulan terus period..1week before period sy ada prgi berbekam dan mengurut..xthu la sbb ngurut or mmg nk kluar hehe

1mo ago

Oh lama juga baru dtg period kn, sy tunggu je la klu mcm ni.. tq ya

normal if xperiod sbb menyusu kan