Perut mcm terbelah dua

Hai mommy. Nak tny ada x mmy2 yang perut die mcm terbelah dua di tengah2 pusat. Kiri dn kanan membonjol. Kadang bby membonjol kiri. Kanan pn akan membonjol.. saya takut baby melintang. Tp doktor ckp kepala bby dh kt bawah..

6 Balas

Sama lah dengan saya. Saya dah 38w selalu kena macam tu. Sakit sangat kan sebab dia mengeras bila terbelah gitu. Bila jadi macam tu kena rajin gosok gosok sambil selawat nanti okeyy 🥲

Sama 😊 mula2 ingat baby transverse tapi bila check doctor cakap cephalic. Maybe angle baby tu yang berubah sikit kejap2 kanan kejap2 kiri. InsyaAllah xde apa2 tu

normal ..kpla bby sy kat bwah tp pengerakkan bby rasa nak buat prut terbelah 😂..sakitt sngat2 sbb rsa sngat kat pusat tu

Normal, kepala kt bawah tp perut dia kt sebelah kiri. Tgn & kaki kat sblh kanan perut. Baby duduk dlm perut mcm bola 😁

Normal. Sy pun gitu juga, kepala bby kt bawah. Kdg terbonjol kiri, kdg kt kanan..no worries ok

2y ago

Takde apa tu. Klu kt bwh rusuk kita tu kaki dia yg menolak2, kdg klu kt bwh sikit, tgn dia duk tolak2 juga

sama laa macam saya 🥺🥺