16 week perut mengeras

Hi mommies! Nak tny, sy skrg 16week. normal x ye perut kadang2 rasa mengeras ? Kadang mengeras sebelah kanan, kadang kiri, pstu tengah2? #firstbaby

6 Balas

normal sis. sbb ruang baby masih luas, jd kekdg mengeras tu sbb posisi baby. kekdg dia pusing tang kanan, kekdg tang kiri. boleh tanya nurse utk kepastian. advice dorg part mana yg patut puan risaukan, mcm mengeras seharian ke,

sama sis..sy pun 16week perut kadang mengeras lepastu pinggang belakang sakit kadang

Normal kot sbb sy pernh rasa mcmtu wktu mnggu2 mcm awk..skrg dh 32w..sy pon firstmom

2w ago

Yeke ke sis, risau jgk kdg2. Tkt baby xokey

sama mcm saya hehe

Normal sis😊

2w ago

Thanks sis respon. Bkn ape, risau . Sbb xde pengalaman 😅 tkt baby xokey je