Masalah kulit

Hai mommy... nak tanya pernah tak.. kena jangkitan kulat (ringworm) stressnya saya.. ? malu pon ada terfikir bila bersalin nanti.. terlalu banyak kena di kelengkang.. ketiak.. sebab preggy xdpt nak mkn ubat.. ?

5 Balas

saya pun sedang ada ringworm sis haha.. takut juga kadang nanti menjangkit ke baby. Saya beli ubat sapu saja sis dari shopee. dia krim sapu mcm yang klinik biasa bagi. mmg berkesan setakat ni dan harga murah.. saya sudah cuba krim mahal dan yg paling murah dari farmasi, tapi kesan baik cuma sementara. ubat ni la paling berkesan setakat ni untuk saya selain harga mampu milik. tapi lebih baik sis minta ubat dari klinik la, yang dari shopee ni saya beli sebab jimat masa dan senang sikit dapat banding perlu ke klinik kerajaan.

saya pun kena. boleh try pakai ubat sapu sis, nixoderm hijau ataupun econazine. boleh dapatkn di pharmacy.

Sapa kata preggy kna ringworm tak boleh mkn ubat??da jumpa doktor ke?? Ubat sapu kan ada,

guna ubat sapu je boleh sembuh tu x perlu makan ubat. rujuk doktor ye

Hi sis sapu ubat apa ya supaya sembuh ringworm tu?